1260x150

Verschillende manieren om cannabis te roken en te consumeren

Verschillende manieren om cannabis te roken en te consumeren

Er zijn drie basismethoden: inhalatie, oraal en via de huid. Elke methode heeft zijn eigen unieke functies en effecten, geschikt voor verschillende doeleinden.

Als het gaat om cannabisconsumptie, is de op een na belangrijkste overweging, na de bloem zelf, de leveringsmethode. Dit punt wordt vaak over het hoofd gezien, zoals blijkt uit de prevalentie van consumenten die hun experimenten hebben beperkt tot slechts een of twee methoden. Als je je in deze categorie bevindt, maar een uitgebreide cannabisliefhebber wilt worden, laat dit dan je checklist zijn. Het verkrijgen van de mentale en fysieke voordelen van cannabis is grotendeels afhankelijk van hoe het wordt geconsumeerd, waarbij elke methode een unieke ervaring en tal van effecten biedt. Wie weet kun je een nieuwe favoriet vinden. Laat de verkenning beginnen!

Methoden voor inhalatie

Wanneer cannabis (wiet) wordt ingeademd, komen de gassen in de longen voordat ze worden opgenomen in de bloedbaan. Er zijn momenteel twee gangbare soorten inhalatiemethoden: roken en verdamping.

Verschillende manieren om cannabis te roken

Deze oude manier is de methode die het meest wordt geassocieerd met cannabis, en er zijn veel verschillende manieren waarop consumenten kunnen roken. Vooruitgang in verdampingstechnologie heeft rokers echter een alternatieve methode geboden met minder gezondheidsproblemen. De effecten van roken zijn wijdverbreid, maar gezondheidswerkers zijn het erover eens dat rookvrije methoden minder risico vormen en medisch de voorkeur hebben.

Cannabis rokers hebben een breed scala aan apparaten tot hun beschikking, waaronder handpijpjes, waterpijpen, bongs, (lange) vloei, shisha's en zelfgemaakte eenmalige apparaten. Elk van deze biedt verschillende ervaringen en beïnvloedt de mate van de ingeademde rook.

Puurpijp

handpijp puurpijp

Dit is wereldwijd waarschijnlijk de meest voorkomende 'smoke device' die tegenwoordig in omloop is en over het algemeen de voorkeur geniet vanwege het gemak: ze zijn klein, draagbaar en eenvoudig te gebruiken. Handpijpen zijn uitgegroeid tot een artistieke uitdrukking en zijn verkrijgbaar in talloze creatieve vormen en stijlen, zowel voor decoratie als functionaliteit (zoals vermomde pijpen die alledaagse objecten imiteren). Puurpijpen werken door de rook van brandende cannabis op te vangen, die vervolgens door de gebruiker direct wordt ingeademd.

Waterpijp / Bong

waterpijp bong

Waterpijpen / bongs zijn er in verschillende variaties. Net als puurpijpen bestaan bongs in verschillende stijlen en ontwerpen, maar het verschil is dat er gebruik wordt gemaakt van water. Het water filtert en koelt de rook. Er bestaan simpele bongs, maar ook uitgebreide bongs met allerlei functies, zoals het bevatten van percolatoren.  De gezondheidsvoordelen van de toevoeging van water staan ter discussie: water koelt de rook, maar het is niet zeker of het werkt als een effectief filter voor schadelijke bestanddelen. Wat schadelijke stoffen wél filtert is actieve kool, dat ook bij een bong / waterpijp te gebruiken is. Bongs zijn uit te breiden met allerlei accessoires en onderdelen, zoals actieve kool adapters, precoolers, etc, 

Vloeipapier / Jointjes & Blunts

lange vloei joint

Vloeipapier wordt gebruikt voor het roken van joints of blunts. Een joint is een in papier gerolde cannabis (wiet), waarvan de samenstelling varieert over een assortiment planten, waaronder maar niet beperkt tot hennep, bamboe en rijst. Blunts zijn cannabis gerold in sigarenpapier gemaakt van de tabaksplant en bevatten nicotine. Blunt consumenten geven vaak de voorkeur aan de smaak en gecombineerde effecten van nicotine en cannabis; echter, de medische risico's verbonden aan nicotine schrikken de meeste gezondheidsbewuste cannabisgebruikers af.

Shisha’s

shisha

Dit is een van de minder gebruikelijke methoden om cannabis te roken en wordt over het algemeen geassocieerd met het roken van natte waterpijptabak. Cannabis wordt zelden alleen in een waterpijp gerookt, omdat het lage watergehalte ervoor zorgt dat de plant sneller brandt dan kan worden ingeademd, waardoor een scherpe smaak ontstaat en het kruid wordt verspild. Voor economisch bewuste rokers is dit waarschijnlijk de grootste zorg, omdat grote hoeveelheden cannabis nodig zijn om dezelfde resultaten te behalen als andere rookmethoden.

Om dit op te lossen, wordt cannabis ingeklemd tussen tabak, waardoor dezelfde gezondheidsproblemen ontstaan als bij joints. Met een shisha is echter mogelijk, vanwege het feit dat deze vaak over meerdere slange bevat, dat meerdere mensen tegelijkertijd roken, waardoor de rookervaring aanzienlijk verandert.

Zelfgemaakte eenmalige rookapparaten

zelfgemaakte eenmalige rookapparaten

Deze methode kan de grootste creativiteit mogelijk maken en omvat alle wegwerpapparaten voor het roken van cannabis. Het meest gebruikelijke zelfgemaakte apparaat is een pijp vanwege zijn eenvoud, maar bekwame ambachtslieden hebben ook waterpijpontwerpen overgenomen. Gezondheidseffecten geassocieerd met deze methode zijn even variabel, afhankelijk van het materiaal en de methode die wordt gebruikt voor de assemblage.

Verdamping (vaporizers)

verdamping vaporizers

Vaporizers zijn de logische keuze voor gematigde tot ervaren en / of gezondheidsbewuste cannabisgebruikers. Een verdamper verwarmt kruiden gestaag tot een temperatuur die hoog genoeg is om THC, CBD en andere cannabinoïden te extraheren, maar de temperaturen zijn te laag voor de potentieel schadelijke toxines die vrijkomen bij verbranding. In wezen minimaliseert verdamping de gezondheidsrisico's van roken. Deze verbetering komt met een even significante vermindering van geur, wat over het algemeen de eerste erkenning is van gebruikers van een eerste verdamper. Er is een divers landschap van verdampermodellen en de markt groeit alleen maar naarmate de technologie verbetert.

Er zijn meerdere elementen die ontwerpen van verdampers, opvallende draagbaarheid en product onderscheiden. Naarmate de markt groeit, neemt ook de efficiëntie en kwaliteit van draagbare modellen toe, die over het algemeen tekortschieten ten opzichte van vaste modellen (waarvoor een stopcontact nodig is) wat betreft duurzaamheid en robuustheid. De vorm van een cannabisproduct is het andere primaire bestanddeel: veel verdampers nemen cannabisconcentraten in verschillende vormen, waaronder olie en was. Deze kunnen handmatig worden toegevoegd of met cartridges, afhankelijk van het ontwerp. De prevalentie van geconcentreerde dampen is te wijten aan mechanische eenvoud; minder verdampers nemen wiet, die een verwarmingselement nodig hebben om verdamping te bereiken, en dus een meer geavanceerd ontwerp.

Een jongere bezorgmethode die een punt van discussie is onder de cannabisgemeenschap en aandachtige beleidsmakers is dabben. Dabben is een vorm van verdamping waarbij krachtige cannabisconcentraten op een verwarmde nagel worden gedropt, waardoor damp ontstaat die in een glazen bol wordt gevangen en wordt ingeademd. Hoewel er duidelijke gezondheidsvoordelen zijn verbonden aan schone concentraten boven brandbare bloemen, ontstaan ​​er zorgen door het imago van deppen en de intense effecten van extracten met een hoog THC-gehalte.

Methoden voor orale levering

Orale toediening omvat alle technieken die via de mond worden toegediend, inclusief tincturen, in te nemen oliën en geïnfuseerd voedsel / dranken. We gaan er meestal van uit dat orale toediening inname via het spijsverteringskanaal aangeeft voordat het in de bloedbaan terechtkomt, maar dit is niet altijd het geval. Tincturen zijn in wezen een actuele toepassing die via de mond wordt toegediend en ze worden onmiddellijk in de bloedbaan opgenomen, in tegenstelling tot eetbare dranken of dranken.

Tincturen

Tincturen

Tincturen zijn een vloeibaar cannabisextract dat wordt gebruikt door consumenten die op zoek zijn naar dosiscontrole en snelwerkende effecten zonder de gezondheidsrisico's van roken. Meestal wordt alcohol als oplosmiddel gebruikt (elk bewijs groter dan 80 kan effectief worden gebruikt), maar andere in vet oplosbare vloeistoffen kunnen ook worden gebruikt, zoals azijn of glycerol. Over het algemeen worden drie of vier druppels van de tinctuur onder de tong geplaatst, waar het in het lichaam wordt opgenomen versus ingeslikt en verteerd. Wanneer ingeslikt, worden tincturen onmiddellijk opgenomen in een lege maag, maar hebben tijd nodig om door de lever te verwerken, waardoor de dosiscontrole wordt verminderd.

Overteerbare oliën

Onverteerbare olien

Onverteerbare oliën zijn medium tussen eetbare stoffen en concentraten: ze worden ingeslikt en verteerd als een geïnfuseerd product, maar hebben vaak de consistentie van olie. Deze oliën kunnen worden gegeten of in gemakkelijk ingenomen capsules worden gedaan. Een populaire olie is Rick Simpson Oil (RSO), die in 2003 is ontstaan toen Simpson geconcentreerde cannabis gebruikte om zijn huidkanker te behandelen. RSO wordt gemaakt door de therapeutische verbindingen van cannabis met alcohol te extraheren en vervolgens het oplosmiddel te verdampen, waardoor een teerachtige substantie achterblijft die op olie lijkt.

Edibles (eetwaren)

Edibles eetwaren

Het eten of drinken van cannabis biedt aanzienlijk andere effecten dan leveringsmethoden die onmiddellijk in de bloedbaan terechtkomen, zoals roken of vapen. Eetbare stoffen kunnen worden gedefinieerd als voedsel dat cannabis bevat, ongeacht of de cannabinoïden biologisch beschikbaar zijn. Deze producten hebben een langere aanvang en veroorzaken meestal krachtige, psychoactieve effecten op het hele lichaam.

Geïnfundeerd eten en drinken kan op verschillende manieren worden gemaakt, afhankelijk van het gerecht. Meestal worden eetbare stoffen toegediend met een nietje doordrenkt ingrediënt met veel vet - zoals boter of olijfolie - waarmee de therapeutische eigenschappen van de plant kunnen worden geëxtraheerd. Het toevoegen van tincturen aan gerechten is een andere geweldige optie voor dosiscontrole en eenvoud. Over het algemeen kan koken met cannabisbloem moeilijk zijn vanwege de complicatie die gepaard gaat met de activering van cannabinoïden (inclusief gevoelige verwarmingstemperaturen en -tijden, en voldoende oplosmiddelvet). Naarmate de prevalentie van cannabis groeit, groeit ook de aanwezigheid van bloemen in de keuken.

Methode via de huid

cannabis via de huid

Cannabistoediening via de huid maakt gebruik van volledig cannabisextract - een dikke olie die gedecarboxyleerd is om cannabinoïden te activeren. Zodra cannabinoïden zijn geactiveerd, kunnen ze door je huid worden opgenomen, bijvoorbeeld via een creme.

Effecten van toediening via de huid verschillen van andere medicamenteuze methoden in zoverre dat ze niet de hersenstimulatie bieden die gebruikers beschrijven als "high". Hierdoor zijn actuele middelen geschikt voor consumenten die een helder hoofd en gelokaliseerde verlichting nodig hebben (bijvoorbeeld spierpijn of andere pijn).