1260x150

Hoe vaak moet je het water in je bong of waterpijp vervangen?

Hoe vaak moet je het water in je bong of waterpijp vervangen?

Veel mensen laten het water in hun bong te lang staan. Door het water niet te verversen, wordt niet alleen de bong erg vies, ook gaan er ook allerlei bacteriën groeien. Hoe maak moet je nu eigenlijk het water verversen?

Het onderhoud wat je smoke rig is grotendeels afhankelijk van de persoon. Je kunt je waterpijp om de twee weken schoonmaken of, als je dat soort persoon bent, wanneer het water vreemd begint te ruiken. Als je tot de laatste groep behoort, staat je op het punt slecht nieuws te lezen.

Hoewel het niet nodig is om obsessief te zijn, is het schoonmaken van je bong en waterpijp erg belangrijk. Aan het einde van de dag zijn dit de instrumenten die elementen verwerken die in je lichaam gaan, je ervaring verbeteren of verpesten. Als het op het water in je waterpijp aankomt, zeggen sommige mensen dat je het water eenmaal per dag moet verversen, zelfs als het buitensporig klinkt.

Vuil water van de bong / waterpijp kan leiden tot longinfecties, vooral als de waterpijp regelmatig wordt gebruikt. Dit water kan snel biofilm ontwikkelen, die gevuld is met bacteriën, 'beestjes' en gist. Dan is er het feit dat als de bong kantelt en een deel van dat water op een stof lekt, je het heel moeilijk zult hebben om van de geur af te komen.

bong

Voor de recreatieve gebruikers - diegenen die een paar keer of weken doorbrengen zonder hun bong te gebruiken - is het belangrijk om je apparaat na elk gebruik leeg te maken en schoon te maken met gekookt water. Als je weet dat je het niet snel zult gebruiken, laat je het volledig drogen, voordat je het op een veilige, warme plek opbergt en dat de kans op schimmelvorming beperkt.

Als het gaat om mensen die hun bongs elke dag gebruiken, wordt aangeraden om het water minimaal elke 24 uur te verversen. Nog beter om de paar uur of gewoon na een rooksessie. Schoon koud water bevordert namelijk ook de filtratie en koeling van de rook.

Het is ook belangrijk om je bong minstens om de één a twee weken schoon te maken, met behulp van alcohol en zout om er voor te zorgen dat allerlei ophopingen en klevering spul en andere troep wordt verwijderd, dat niet oplost met warm water en zeep. Er is tevens speciaal schoonmaakmiddel om je bong of waterpijp effectief snel schoon te maken.

Als je slecht bent in het bijhouden van je waterpijpgebruik en de toestand van je water, is het vrij eenvoudig om te weten wanneer je het snel moet spoelen. Vermijd water dat donker is, dat hars heeft, dat beschimmeld is of dat stinkt. Als een van de bovenstaande situaties zich voordoet, krijg je waarschijnlijk een smerige hit uit je bong ;-).