1260x150

8 tips: Wat te doen als je teveel wiet hebt gebruikt

8 tips: Wat te doen als je teveel wiet hebt gebruikt
 
Elke cannabis roker kan je vertellen dat als er een gevoel is dat niemand leuk vindt, is het moment dat je beseft dat je te stoned bent. In dit artikel geven we je 8 tips om te doen als je te veel wiet hebt gebruikt.
 
Misschien kickte de edible (space cake bijvoorbeeld) later in dan je verwachte.. Misschien probeerde je indruk te maken op een groep vrienden door een beetje te veel te inhaleren. Je hebt misschien voor het eerst concentraten geprobeerd en werd overrompeld door hun potentie. Of misschien ben je gewoon een consument met een lage tolerantie. Er zijn duizend manieren waarop het kan gebeuren, maar als dat eenmaal het geval is, kan de resulterende ervaring ongemakkelijk en genoeg zijn om zelfs de meest ervaren cannabisliefhebber uit te schakelen.

Maar wees niet bang! De meesten van ons hebben de onaangenaamheid ervaren die gepaard kan gaan met overweldigende cannabiseffecten. Gelukkig zijn er manieren om terug te komen als je je te stoned, overweldigd of ongemakkelijk voelt door overmatig cannabisgebruik.
 
 

1. Raak niet in paniek

Om te beginnen: raak niet in paniek! Alles is goed, alles is ok.

De meeste symptomen van "vergroening" (het opnemen van te veel cannabis) zullen binnen enkele minuten tot uren zonder blijvende effecten verdwijnen. Geef het wat tijd en deze gevoelens zullen uiteindelijk verdwijnen, heb vertrouwen..

Ook, in tegenstelling tot wat je misschien hebt gehoord, zijn er geen sterfgevallen bekend als gevolg van overdosering van cannabis, dus ondanks hoe bang je wordt of hoe zweterig je wordt, zul je niet dood gaan door overmatig gebruik. (Neem dat niet als een uitdaging aan, maar houd er rekening mee dat als je het per ongeluk overdrijft, het een tijdje goed zal gaan.)


2. Ken je grenzen voordat je gaat consumeren

Probeer je zo ged mogelijk voor te bereiden op je cannabissessie volgens je tolerantieniveau. Consumeer met vrienden die je kent en waar je vertrouwd mee bent, en voel u niet onder druk gezet om meer te consumeren dan je aankan. Het is allemaal goed en goed om nieuwe vrienden te maken, maar omringd worden door vreemden wanneer je je gezicht niet kunt voelen is op zijn best onaangenaam en in het slechtste geval angstig.

Doe het rustig aan, vooral als je edibles eet. We raden aan om een ​​standaarddosis van 10 mg te proberen (of zelfs 5 mg als u echt wilt genieten van de ervaring) en minstens een uur, zo niet twee, te wachten voordat u uw eetbare dosis verhoogt. Hetzelfde geldt voor inhalatiemethoden - als je gewend bent om af en toe één treffer van je persoonlijke verdamper te nemen, raden we niet aan om een ​​uur lang in een rokende kring te zitten puffen en te passeren.
drinkwater en hydraterende


3. Hydrateren

Water, water, water - vergeet niet te hydrateren! Of je nu water of sap verkiest, zorg dat je een lekker koud drankje bij de hand hebt (bij voorkeur zonder cafeïne). Dit helpt je om een ​​droge mond te bestrijden en je te concentreren op een eenvoudige en vertrouwde handeling - nippen en slikken.

Houd er rekening mee dat we met 'hydrateren' niet 'een paar alcoholische drankjes achterover slaan'. Als je de effecten van je soort een beetje te agressief voelt, blijf dan uit de buurt van alcohol, omdat dit de THC-bloedconcentraties aanzienlijk kan verhogen.

 
4. Houd wat zwarte peper bij de hand

Als je merkt dat je paranoia en angst bestrijdt, kan een eenvoudig huishoudelijk ingrediënt dat overal in keukens en restaurants wordt gevonden je te hulp komen: zwarte peper. Velen zweren bij de zwarte pepertruc, zelfs Neil Young! Gewoon snuiven of kauwen op een paar zwarte peperkorrels en het zou bijna onmiddellijke verlichting moeten bieden.


5. Blijf kalm en rust

Zoek een rustige, stille plek waar je kunt uitrusten en diep ademen. Vergeet niet dat het intense ongemak dat je voelt voorbij zal gaan. Adem diep in door je neus en uit door je mond. Focus op het geluid van je ademhaling en rust even uit.

Soms kan het uitslapen het beste alternatief zijn, maar het is niet altijd gemakkelijk om je hersenen uit te schakelen. Zodra je een rustige omgeving heeft gevonden, ga je liggen en ontspan je jezelf. Als slaperigheid en slaap snel beginnen, doe dan een dutje om jezelf te verjongen. Als je niet in slaap kunt vallen, moet je je gewoon op je gemak voelen totdat je jezelf sterk genoeg voelt om weer op te springen.

 
6. Probeer een wandeling te maken

Als je je hersenen niet kunt uitschakelen, helpen soms een verandering van omgeving en wat frisse lucht om je bloed te pompen je te versterken. Vergeet niet om dicht bij uw directe omgeving te blijven - we willen niet dat u afdwaalt en verdwaalt terwijl u zich angstig en paranoïde voelt! En onthoud u van een wandeling als u zich te woozy of licht in het hoofd voelt om te staan; in plaats daarvan raden we aan terug te gaan naar optie 5 en een tijdje te gaan liggen.
vrouw ontspannen in bad


7. Neem een ​​douche of bad

Hoewel het niet altijd haalbaar is als je onderweg bent of bij een vriend thuis, probeer dan een lekkere douche of bad te nemen als een echt aangename optie om je te helpen ontspannen.

  

8. Leid jezelf af!

Alle activiteiten die zo vermakelijk en leuk lijken terwijl je stoned bent, zijn ook geweldige manieren om jezelf af te leiden terwijl je terug naar de aarde probeert te komen. Enkele suggesties zijn:

  • Bekijk een grappige tekenfilm
  • Luister naar je favoriete muziek
  • Speel een leuk computerspel
  • Praat met je vrienden (die hopelijk aan je zijde staan ​​en je geruststellen)
  • Lekker liggen met je wederhelft
  • Ga kleuren als een kalmerende activiteit (serieus, volwassen kleurboeken zijn de laatste tijd razend populair)
  • Eet iets lekkers


Welke afleiding je ook prefereert, zorg ervoor dat het een vertrouwde activiteit is die je warme emoties geeft. Hopelijk houden je hersenen je bezig met de positieve gevoelens en geven ze je een zachte herinnering dat je veilig en prima bent.

Als al deze suggesties mislukken en je vindt dat je nog steeds verontrustend ongemakkelijk voelt, kunt je altijd medische hulp inroepen en een arts vertellen dat je een door cannabis veroorzaakte angstaanval hebt. 

Hopelijk waren de bovenstaande suggesties echter precies wat je nodig had om die te intense cannabis high tegen te gaan. (Of, als geen van deze dingen werkt, zou je altijd het advies van Snoop Dogg kunnen volgen: "put ur face in mayonnaise.")