1260x150

NORML roept Biden op voor verlenen gratie en decriminaliseren van cannabis

NORML roept Biden op voor verlenen gratie en decriminaliseren van cannabis

Biden, kom uw belofte na! President Biden beloofde decriminalisering van cannabis en het verlenen van gratie aan niet-geweldadige cannabis gevangenen. NORML roept de president op.

In een brief aan het Witte Huis van NORML, daarnaast ondertekend door Project Mission Green / The Weldon Project, REFORM Alliance, Council on Criminal Justice (CCJ); Taking Action for Good (TAG), The Last Mile, CAN-DO Foundation, Libertas Institute, Buried Alive Project, Minority Cannabis Business Association (MCBA), United States Cannabis Coalition (USCC) en de National Cannabis Industry Association (NCIA), benadrukten de groepen de toezeggingen van president Biden tijdens de verkiezingscampagne over de noodzaak van actie.

"Het nakomen van deze campagnebelofte zou een belangrijke eerste stap zijn in het rechtzetten van de fouten uit het verleden".

“President Biden was glashelder op het campagnespoor dat zijn regering prioriteit zou geven aan hervorming van het strafrecht, en hij benadrukte expliciet zijn wens om de dossiers te schrappen van degenen die lijden aan het stigma van een federale marihuana-veroordeling”, zei NORML-directeur Erik Altieri. “Het nakomen van deze campagnebelofte zou een belangrijke eerste stap zijn in het rechtzetten van de fouten uit het verleden die verband houden met bijna een eeuw van marihuana-verbod en het genezen van de wonden van de vele Amerikanen die onnodig geleden hebben onder dit mislukte openbare beleid. In 2021 is het duidelijk dat de criminalisering van cannabis en de levenslange gemiste kansen die gepaard gaan met een criminele marihuana-veroordeling, veel grotere schade aanrichten dan het verantwoordelijke gebruik van cannabis zelf. ”

NORML plaatste online delen van de brief. Hieronder vrij vertaald:


President Biden, we dringen er bij u op aan om duidelijk aan te tonen dat u zich inzet voor de hervorming van het strafrecht door onmiddellijk algemene gratie te verlenen aan alle voormalige federale, niet-gewelddadige cannabisovertreders in de VS.

In november 2019, tijdens een democratisch primair debat, zei u: “Ik denk dat we marihuana moeten decriminaliseren, punt uit. En ik vind dat iedereen – iedereen met een strafblad – uit de gevangenis moet worden gelaten, hun gegevens moeten worden verwijderd, volledig op nul moeten worden gezet. ” U bent nu in staat om dat te doen door middel van een categorische gratiebeurs. Dergelijke subsidies zijn nauwelijks ongekend. Presidenten van beide politieke partijen hebben dergelijke maatregelen genomen wanneer de omstandigheden dit rechtvaardigden. In 1974 ondertekende president Ford een proclamatie waarbij voorwaardelijke gratie werd verleend aan overtreders van de Selective Service Act die de Verenigde Staten niet verlieten. In 1977 verleende president Carter categorische gratie aan alle overtreders van de Selective Service Act als een manier om de oorlog en de verdeeldheid die het in het verleden veroorzaakte, te beëindigen.

Wanneer een grote meerderheid van de Amerikanen niet langer gelooft dat cannabis illegaal zou moeten zijn, verliezen agressieve handhavingstactieken snel hun steun. Een algemeen pardon van alle voormalige en huidige federale niet-gewelddadige cannabisovertreders zou het soort grootse, ambitieuze en impactvolle actie zijn die een effectief signaal zou geven aan gemarginaliseerde gemeenschappen dat hun lijden wordt gezien en dat de regering probeert hun schade te herstellen.NORML bracht tegelijkertijd een petitie uit waarin ze Amerikanen van alle politieke standen oproepen om zich aan te sluiten bij de oproep tot presidentiële gratie.

Bron: NORML