1260x150

Iraniër twee keer in vijf dagen gepakt met achterbak vol Nederlandse wiet

Iraniër twee keer in vijf dagen gepakt met achterbak vol Nederlandse wiet

De Duitse grenspolitie heeft in vijf dagen tijd twee keer dezelfde 47-jarige Iraanse drugshandelaar van de snelweg geplukt. De man had beide keren zijn achterbak volgeladen met Nederlandse cannabisplanten.

Het bericht dat in het Algemeen Dagblad verscheen, schrijft o.a. het volgende:

"Vorige week vrijdag liep de smokkelaar voor het eerst tegen de lamp. De Duitse grenspolitie hield hem staande tijdens een standaard controle vlak na het passeren van de Duitse grens. Eerst vond de politie 33 gram hasj in de auto, waarna ze besloten de hele wagen eens goed door te lichten.

En met succes: in de achterbak stonden - keurig opgestapeld in boodschappentassen - 602 kleine cannabisstekjes. Ook lagen achterin verschillende attributen voor een wietplantage. De man moest direct een boete betalen en er werd een aanklacht tegen hem ingediend. Hij mocht zijn weg wel weer vervolgen. De stekjes werden in beslag genomen en vernietigd."

"Klaarblijkelijk maakte het geen indruk op de Iraniër want gisteren werd hij weer aangehouden, ongeveer op dezelfde plek als waar hij de eerste keer van de snelweg werd gehaald. Dit keer lagen er 505 cannabisplanten in de achterbak, iets groter dan de kleine stekjes die hij vijf dagen eerder bij zich had. In plaats van hasj of spullen voor een wietplantage vond de grenspolitie nu 500 euro onder de vloermat van de bijrijdersstoel."

Bron: Lees het volledige artikel op AD.nl