1260x150

Handen hasjhandelaar (62) bijna afgesneden door kompanen om 450 kilo drugs

Handen hasjhandelaar (62) bijna afgesneden door kompanen om 450 kilo drugs

Voor het handelen in een slordige 450 kilo hasj in 2016 moet een 62-jarige Hagenaar, als het aan het Openbaar Ministerie ligt, anderhalf jaar de gevangenis in. Hij werd aangehouden nadat de politie hoorde dat zijn kompanen zich tegen hem hadden gekeerd en hem iets aan wilden doen.

Het bericht dat in het Algemeen Dagblad verscheen, schrijft o.a. het volgende:

"De man stond volgens het OM op het punt om ontvoerd en mishandeld te worden door zijn medeverdachten. Die waren geschrokken dat de drugs plotseling verdwenen waren uit de loods waar ze waren achtergelaten. Die medeverdachten, onder meer de 66-jarige Ahmed B. uit Gouda en de 39-jarige Abdellatief Y. uit Rotterdam, verdachten Hagenaar Pieter van D. ervan de partij achterover te hebben gedrukt. Ze wisten echter niet dat de politie de tassen en dozen met hasj in beslag hadden genomen."

en: "Maanden later werden ook de andere verdachten opgepakt. Volgens het Openbaar Ministerie blijkt uit het onderzoek dat B. en Van D. al langere tijd samenwerkten in de drugshandel en er daarom is sprake van een criminele organisatie. B. zou het hoofd van die club zijn geweest en Y. zijn rechterhand. Hagenaar Van D. zou de opslag en transport voor zijn rekening hebben genomen."

Bron: Lees het volledige artikel op AD.nl

Foto: Unsplash