1260x150

Eindelijk weer een grote wietbeurs in Nederland: GROWLANDS

Eindelijk weer een grote wietbeurs in Nederland: GROWLANDS

Na 13 jaar komt er weer een grote wietbeurs in Nederland, namlijk op 28 en 29 augustus in de Jaarbeurs in Utrecht.

Growlands

Wat is wietbeurs Growlands? Op een cannabisbeurs zoals Growlands is alles te vinden omtrent wiet. Van CBD-olie tot hennepkleding, van cannabiszaden tot vaporizers, maar ook zaken als kweekmiddelen, cannabis (hennep) cosmetica, het is alleemaal te vinden, te zien en te koop op GROWLANDS. Tientallen (inter)nationale wietgerelateerde bedrijven en kwalitatieve cannabismerken zijn er vertegenwoordigd.

GROWLANDS is alleen toegankelijk voor meerderjarigen. De beurs zelf is rookvrij, maar in de Smokers Lounge in de buitenruimte is roken van tabak en cannabis toegestaan!

Cannabisbeurs

Wie een cannabisbeurs wilde bezoeken moest daar de afgelopen 13 jaar voor naar het buitenland afreizen. Van Barcelona tot Praag, van Berlijn tot Wenen en van Kopenhagen tot Athene schoten in het nieuwe millennium cannabis en hennepbeurzen uit de grond.

Het concept cannabisbeurs is onmiskenbaar een Nederlandse uitvinding. Al in de vroege jaren negentig ontwikkelde Boy Ramsahai, destijds uitgever van Highlife Magazine, deze combinatie van consumenten- en ‘business to business’ beurs voor liefhebbers, thuistelers en de cannabisbranche. Die branche stond toen nog in de kinderschoenen en was een vrijwel uitsluitend Nederlandse aangelegenheid.

Dat is veranderd. Anno 2020 is er een volwassen Europese cannabissector, met een enorme variëteit aan producten. Aan de andere kant van de oceaan, in de VS en Canada, gaan de ontwikkelingen en de innovatie nog veel harder. De know how en ervaring die Nederland de afgelopen vijftig jaar heeft opgebouwd met cannabis en hennep wordt daar ten volle benut.

In 2007 vond de allerlaatste Highlife wietbeurs plaats, in Amsterdam. Ruim dertien jaar later komt cannabis eindelijk weer thuis, met een tweedaagse beurs op een triple A locatie, de Jaarbeurs in Utrecht. ‘De cannabisbranche is volop in beweging en verdient een professioneel opgezette beurs in Nederland’, aldus Derrick Bergman, een van de initiatiefnemers van GROWLANDS. ‘Bezoekers zullen versteld staan over de diversiteit en de hoeveelheid innovaties en nieuwe producten.’

Bezoek snel de website van Growlands voor meer informatie en koop daar je tickets.