1260x150

COVID-19: Amerika ziet cannabisapotheken als noodzaak

COVID-19: Amerika ziet cannabisapotheken als noodzaak

Steeds meer Amerikaanse staten en lokale functionarissen zeggen dat 'essentiële' apotheken voor medicinale cannabis op apotheken lijken.

Kritieke bedrijven kunnen open blijven, zelfs als niet-essentiële bedrijven gedwongen worden te sluiten om uitbraken van het coronavirus te helpen bestrijden.

Stilzwijgende verklaringen en goedkeuringen helpen bedrijven die medicinale cannabis gebruiken, waarvan velen vreesden dat ze zouden moeten sluiten als de COVID-19-beperkingsmaatregelen zouden toenemen.

Door deze stappen te nemen, zeggen waarnemers van de cannabisindustrie dat regelgevers medicinale cannabisbedrijven in een speciale categorie plaatsen boven andere traditionele bedrijven zoals restaurants, bars en winkels .

Zelfs tijdelijke sluitingen kunnen verwoestend zijn voor sommige cannabisbedrijven, vooral voor financieel kwetsbare bedrijven.

Veel klanten vertrouwen op cannabisproducten om aandoeningen zoals chronische pijn, ernstige epilepsie en posttraumatische stressstoornis te verlichten.

De erkenning van apotheken voor medicinale cannabis als "essentieel" wordt echter in het hele land op transparante wijze gedaan, en het is niet zeker dat de rechtbanken dit standpunt zullen innemen.

Hier zijn enkele voorbeelden :

  • Het State Department of Health New York zei dinsdag dat medicinale cannabisbedrijven essentieel waren.
  • De gouverneur van Nevada, Steve Sisolak, heeft alle niet-kernactiviteiten opdracht gegeven om vanaf woensdagmiddag 30 dagen te sluiten. Maar regelgevers hebben gezegd dat gelicentieerde recreatieve cannabiswinkels en dispensaria open mogen blijven zolang ze zich houden aan strikte protocollen voor sociale afstand, volgens de richtlijnen die woensdag zijn vrijgegeven. Licentienemers mogen niet toestaan ​​dat individuen samenkomen en consumenten worden sterk aangemoedigd om cannabisbezorgdiensten te gebruiken of om online of telefonisch bestellingen te plaatsen.
  • San Francisco bestelde maandag de sluiting van niet-kernactiviteiten, inclusief alle cannabiswinkels, maar vernietigde de beslissing op dinsdag en zei dat de cannabisapotheken open konden blijven, maar alleen voor ophalen en bezorgen.
  • Een aantal staten in het hele land staat de uitbreiding toe van bezorg- en ophaaldiensten aan de stoeprand, maatregelen die cannabisbedrijven zien als een vorm van officiële erkenning dat apotheken een essentiële dienst zijn.
  • Plattelandsgemeenschappen, zoals in de bergachtige regio's van Colorado , waaronder Gunnison en Summit Counties, lieten ook toe dat de marihuanaapotheken deze week open bleven, terwijl niet-essentiële activiteiten en activiteiten zoals restaurants en bars werden verminderd.
  • De legale verkoop steeg in Californië met 159% op één dag.