Wees wijs met wiet

Wees wijs met wiet

Oogstober, wat mag wel en wat mag niet? Wees wijs met wiet.

Deze vraag is zeer snel beantwoord, daar waar Nederland ooit eens fier voor op liep lopen we nu zwaar achter de feiten aan, want er mag niks. Maar 5 planten worden toch gedoogd? Hoor ik je zeggen, jup tot de buren klagen of oom agent het ziet en dan mag je ze alle 5 opruimen, en dat geld ook voor 1 plant. Dus blijf voorzichtig met wat je doet en verknal het niet voor jou of voor een ander. Vaak loont het de moeite om goede afspraken met je buren te maken, maar dit alleen als je ze goed kent, ook een praatje met de wijkagent kan helpen, gewoon vragen staat vrij, en dan bedoel ik niet dat je hem gaat vragen of je een kwekerij mag beginnen maar dat je graag een plantje voor medicinale doeleinden zou willen grootbrengen. Is hij heel afwijzend dan word het een mooie dichte kweekkast met een led er in (deze worden namelijk niet heet en zorgen dat de sneeuw op je dak gewoon blijft liggen 😉) en dan kun je het hele jaar door kweken.

Autoflower

Voor wie hier nieuw in is, gewoon beginnen met autoflowers en dan gewoon 1 of 2 in een mooie grote bak met veel goede en bij voorkeur voor bemeste grond, en met wat goede zorg en de juiste uren licht heb je dan met een week of 9 prachtige planten en daarna begin je gewoon weer op nieuw. Het voordeel van de autoflower is, is dat je de tijdschakelaar maar 1 cyclus hoeft te laten lopen, nl 16 uur aan en 8 uur uit en dit de hele kweekronde, dus ideaal voor de beginner. De gewone planten moet je tussendoor aanpassen vanwege het daglicht wat minder moet worden want anders gaat hij niet bloeien.

Een gewone wietplant blijft groeien met 18 uur licht en 6 uur duisternis. Wanneer je vind dat je plant groot genoeg is, ga je naar 12 uur licht en 12 uur duisternis en dan zul je na ongeveer een week de eerste bloeiverschijnselen zien. Wie goed leest ziet ook gelijk het voordeel van een gewone plant, want die kun je dus een hele winter overhouden op deze manier, zodat je in het voorjaar stekken kunt nemen en weer verder kunt 😉.

Waarom zou ik maar 1 of 2 zaadjes poten als er ook 6 in kunnen?. Ja er kunnen er vast wel 6 in maar net zoals met een gewone boom zit er ongeveer net zoveel onder de grond als er boven, dus als jij veel planten in de zelfde bak zet is er minder ruimte voor de wortels en zullen je planten kleiner blijven, en meer voeding geven helpt niet, je planten krijgen een overschot en worden ziek. Heb je een hele grote kast dan heb ik niks gezegd.

Bloeien alle wietplanten even lang?

Nope ook niet, ik leg het even uit. Er zijn 3 hoofdsoorten, Sativa, Indica en Ruderalis. De Sativa word over het algemeen aardig aan de maat met lange smalle bladeren en kan wel een week of 12 bloeien, de Indica is korter en breder heeft ook bredere bladeren en bloeit zo tussen de 7 tot 8 weken. De Ruderalis komt uit gebieden waar daglicht zeer beperkt is en gaat daarom automatisch in bloei, hij heeft van zichzelf weinig thc dus om zo te kweken heb je er niet veel aan, maar ga je hem kruisen met een mooie Satvia dan worden de nakomelingen autoflowers en dat is een erfenis waar we bijzonder blij mee zijn. Ruderalis klein maar dapper.

Buitenoogst

Maar goed zijn we allemaal klaar met de buitenoogst? Dan word het zaak om je plantjes te gaan verwerken, ik ben gelukkig weer blaarvrij ,en de kindertjes liggen te drogen of zitten al in potten. Ik heb gelukkig ook een knipmachine voor de bulk waar ik olie van maak, en ja ik weet dat er een hoop tri chromen van af vallen, maar die vallen onder in de machine en die worden keurig in een netje gedaan en gedroogd en die eerste ronde olie waar ze in gaan is echt super. De bovenste toppen doe ik echt met de hand en ook alles wat ik binnen kweek. Ik vind het belangrijk dat mijn vaste vriendengroep mooie topjes kunnen roken. Niet iedereen is in de gelegenheid om in of bij huis te kweken, en ook al heb je de gelegenheid wel, dan blijft nog steeds voorzichtigheid geboden, zorg dat je de geur binnen de perken houd, heb je alleen hoog cbd planten dan komt dat wel goed, maar hoe meer thc hoe meer geur, een enkeling daargelaten. Ik had vroeger de purple haze en die rook je bijna niet.

Wiet drogen

De topjes gaan bij mij in zo’n laagjes net in de nok van de zolder, ik heb hem aan een katrol gedaan en kan hem zo keurig uit het zicht omhoogtrekken. De hele takken voor de bulk hangen zonder het schutblad aan een droogrek. Zorg ten allen tijde voor voldoende ventilatie en hoe minder blad aan de plant hoe minder kans op schimmel. Mijn knipafval, al heb ik daar niet veel van gaat of in boter of in zalf of ik droog het voor wietthee ,ook hiervan zijn heel veel recepten te vinden, maar ik ga er een keer voor zitten en zal het proces op de foto zetten .

Mijn blog is gestart aan het eind van het seizoen, en ik kan uitkijken naar schrijven over het begin 😉 met al zijn Voors’ en tegens want er valt veel te leren over hoe kweek ik een plantje. Voor nu zeg ik geniet van de rest van de week, en geniet van al je harde werk van de afgelopen maand. Je hebt het verdient.

Lieve groetjes

potmamma

potmamma

Potmamma

"Je zit nooit zonder wiet, je bent gewoon onderweg naar de volgende."