Tijd om aan de cannabis te gaan

tijd voor cannabis - time to smoke weed

Het wordt tijd. Nee, het is tijd, meer dan tijd. Tijd om aan de cannabis te gaan, ook wil de politiek hier niets van weten.

Ik zie zoveel mensen nu met problemen, geestelijk en lichamelijk, dat het meer dan tijd wordt dat ze aan de cannabis gaan. De politiek wil hier niets van weten en ik voorzie ook in de komende jaren hetzelfde beeld of nog erger.

Totaalverbod op medicatie uit natuurlijke middelen

Voor wie de politiek niet bijhoudt: er wordt gestreefd naar een totaalverbod op medicatie uit natuurlijke middelen. Daarom blijf ik er ook elke keer weer op terug komen: mensen leer wat je zelf kunt, want dat is meer dan je denkt. Wist je dat je van berkenbast een tinctuur kunt maken die enorm pijnstillend is? De wetenschap kwam hier ook achter en maakte er mooie tabletten van (aspirine), niet te min de natuurlijke versie is een stuk gezonder en word vandaag de dag nog steeds gebruikt om aspirine van te maken. De bemoeimannetjes mogen het wel maar wij mogen het niet.

"De bemoeimannetjes mogen het wel maar wij mogen het niet."

Ik heb inmiddels mijn kruiden voor dit jaar allemaal voorgezaaid, zodat ik ze kan drogen en weg kan zetten en zodra ze allemaal klaar zijn ga ik een gedeelte op olie zetten voor zalf, en een gedeelte gewoon drogen voor thee en de planten die meer vet bevatten zoals de enchinea gaan in een tinctuur (alcoholoplossing). Over een dag of 10 ga ik de cannabis voor zaaien, ik begin hier zeker niet te vroeg mee want we zijn al een paar keer overvallen door vorst, en te veel regen in het begin is ook zeker niet goed. Ik ga voor de optimale start, met temperaturen die hoog genoeg zijn en minimaal 16 uur licht. Het is niet de hoogte van je plant die van belang is, je kunt vroeg beginnen en een hele hoge plant kweken, maar je bent beter af met wat later starten zodat je plant dan ook de kracht krijgt om mooi vol te worden. Het grote voordeel van wat later starten is toch wel dat het gewoon met natuurlijk licht kan, en voor mijn buitenplanten heb ik dit liever omdat de planten die onder de lamp vandaan komen toch best wel een poosje moeten wennen aan het zonlicht en vaak ook wel wat verbranden en dat is zonde en niet nodig.

Haal meer uit de natuur en doe en maak meer zelf

Maar ik zie op dit moment zoveel mensen met meer pijntjes dan anders, en met stress en zorgen en dan zou ik ze allemaal wel willen helpen. Het enige wat ik kan is ze de goede kant op sturen en ze leren hoe ze voor zichzelf kunnen zorgen. De natuur heeft zoveel te bieden, maar zoals ik al eens eerder heb geroepen daar is voor de farmaceuten niet aan te verdienen en ja money makes the world go round. Gek he ik heb dat mijn hele leven al gehad die drang naar vroeger en alles zelf doen en ook alles leren wat je zelf kunt doen. Dat begon al toen ik heel jong was en borstrokjes (overslag hemdje) leerde breien voor mijn kinderen. Ik heb leren jagen, dieren opzetten, slachten, kleding naaien, kleding breien, printplaten maken, een fiets repareren, pc’s bouwen en nog veel meer. Op latere leeftijd kwam daar bij zuurdesem brood maken, en zeep en shampoo en tandpasta (heel belangrijk want fluoride is vergif) en wasmiddel en huismiddeltjes voor allerhande kwalen. Maandverband en luiers naaien voor wie het ook maar nodig heeft. En nu ga ik beginnen met hars gieten en mede maken want je bent echt nooit te oud om te leren.

Gamen op elke leeftijd om te ontstressen

Alles wat je zelf zou kunnen doen moet je gewoon proberen. Ik rijd tegenwoordig op een flinke trekker langs mijn tuintje en sorry een rijbewijs heb ik nooit gehaald want daar heb ik het geduld niet voor 😉. Toegegeven er kwam wat rust na de herintroductie tot cannabis, maar ik ben altijd met meerdere projecten bezig. Mijn zoon beschuldigd mij ook vaak van adhd gamen, ja deze ouwe taart speelt dagelijks, waarom? Nou een stukje afreageren maar vooral om de mentale stimulans want je moet je hersens bezig houden anders worden ze lui en ga je steeds minder doen. En wat is er nu leuker dan na een dag voor je baas geploeterd te hebben , jezelf even helemaal te kunnen uitleven ^^. En ik ben echt niet de enige ouwe taart die houd van een spelletje er zijn er echt heel veel. Deze blog is in een paar keer geschreven daar ik de afgelopen week meer te doen had dan normaal, er was een enorme boom die dreigde op mijn dak te gaan landen bij storm dus die hebben wij van zijn takken ontdaan en helaas moet je dat dan ook allemaal weer opruimen, en het stookhout was welkom de pijn in mijn rug niet wat het tikken op mijn toetsenbord enige dagen onmogelijk maakte. Dit zijn de dagen dat de playstation aangaat want dat kan met een joystick…erg he ik kon even niets anders dan spelletjes spelen.

potmamma

Potmamma

"Je zit nooit zonder wiet, je bent gewoon onderweg naar de volgende."