Space cake en wiet thee

Na het succes van de brownies gaan we vandaag een lekkere space cake bakken en wietthee zetten!

Space cake bakken

Na de brownie van de vorige keer wil ik er toch nog een paar delen, want koken en bakken is gewoon erg leuk om te doen, zeker met wiet. En het mooie is dat je lekkere plak cake of ander recept ook nog zoveel voor je doet. Dus om maar eens met een mooie te beginnen, ouderwetse spacecake. Wie kent hem niet, ik denk dat we er allemaal van gehoord hebben maar niet allemaal gemaakt hebben. Dus bij de goede voornemens voor het nieuwe jaar schuiven we deze er bij  en voor ik het vergeet: allemaal nog de allerbeste wensen voor dit jaar, blijf positief(dus blijf gebruiken), zoek een mooie nieuwe vape uit of iets anders wiet gerelateerd. Ik heb mijzelf een verse icecrusher cadeau gedaan voor het malen van mijn plantjes. Kijk, als je een beetje hebt volstaat een leuke grinder, maar als ik olie maak dan doe ik dat meestal met 250 gram en dan is grinden niet leuk meer, zelfs al heb je een hele grote. Ik heb er namelijk een van 10cm doorsnee.

Voor een spacecake hebben we nodig:

  • 200 gram bloem
  • 200 gram zachte boter (een cake werd vroeger ook wel een evenveeltje genoemd omdat je van alle ingrediënten de zelfde hoeveelheid gebruikt, dus evenveel boter, suiker, bloem en eieren)
  • 8 gram cannabis
  • 1 zakje bakpoeder (je kunt ook zelfrijzend bakmeel gebruiken in plaats van bloem met bakpoeder)
  • 1 zakje vanille suiker
  • een snufje zout
  • een klein scheutje melk.

We gaan deze pretcake bakken op ongeveer 180 graden dus verwarm je oven een min of 10 voor. Vermaal je 8 gram wiet en roer deze samen met de droge bestanddelen door elkaar doe nu de rest er bij en roer het geheel tot een glad beslag(niet te dun), mix het geheel nu nog een min of 2 tot het luchtig word en giet het dan in een goed ingevet bakblik.

Deze cake moet ongeveer een uur in de oven, maar daar luchtvochtigheid en ovens verschillen raad ik je aan om hem in de gaten te houden en zo af en toe een met een saté prikker te kijken hoever hij is. Ddeze steek je in het midden van je cake, vanaf ongeveer de helft van je bakperiode en zodra hij er droog uit komt en je cake goudbruin is, dan is hij klaar. Bij mij is dat ongeveer met 45 min. Nu eerst de cake een stuk laten afkoelen en dan omkeren boven een rooster, eet smakelijk 😉.

Wietthee zetten

En bij onze cake serveren we nu natuurlijk een lekker bakkie thee, wietthee om precies te zijn. Er zijn er nog steeds heel veel die vragen hoe dit moet en even zoveel die denken dat je gedroogde wiet gewoon in een kop kokend water kunt doen. Natuurlijk kan dat, maar dan heb je er weinig aan, want de thc kristallen lossen niet op in kokend water, maar wel in hete vetten. Dus behalve je kokend water heb je hier ook volle melk voor nodig. Je kunt het per beker maken, maar ook gewoon een halve liter en dan in de koelkast bewaren, zodat je elke dag gewoon een kopje kunt opwarmen.

Maar hoe gaan we dit doen, in dit geval voor 1 beker. Je neemt ongeveer een halve gram wiet en je verwarmt ondertussen een halve beker volle melk. Je verkruimelde wiet kun je het makkelijkst in een kant en klaar leeg thee zakje doen, die zijn van meerdere merken te koo. Leg je zakje wiet in je hete melk (niet koken maar tegen de kook aan houden) en laat dit nu een kwartiertje trekken. Ondertussen kun je nog een halve beker water koken en hier je favo echte thee in doen met een lekker smaakje. Na een kwartier roer je je melk om en haal je het zakje wiet er uit. Nu je thee er aan toevoegen en een lekkere lepel honing en je kunt genieten van een echt kopje wietthee. Geloof me, je thee-moment zal nooit meer hetzelfde zijn 😉.

potmamma

Potmamma

"Je zit nooit zonder wiet, je bent gewoon onderweg naar de volgende."