Reuma met een bong naast je bed

Reuma met een bong naast je bed

Ja je hebt van die dagen, dat je het er als reumapatiënt wat moeilijker mee hebt. Dat zijn de dagen dat mijn moeder gezegd zou hebben “wat staat er nu naast je bed” 😉.

Nee mijn moeder wist niet wat een bong was, hash kende ze wel, dat had ze eerder gezien en geroken.

Maar plotseling koud weer is echt hopeloos met reuma, alles doet pijn en alles zit vast, slapen zonder iets is onmogelijk. Dit zijn die dagen dat een hoop mensen zeggen ik pak pijnstillers of ik smeer pijnstillers of erger ze grijpen naar slaaptabletten. En dan zeg ik: niet doen! Het hoeft niet en totale verdoving is niet nodig. Je kunt best wat pijn verdragen. Neem wat meer rust, zorg goed voor jezelf want als het tussen je oren fout gaat, volgt de rest.

Ik slaap deze dagen met een mooie bong naast mijn bed, daarin een plukje cannabis en een plukje lavendel. Na een stevige haal voel ik de pijn weer wegzakken en slaap ik weer verder. Overdag een druppeltje extra en onderweg een vape me. Wij mensen zijn te gemakzuchtig geworden en gemaakt en dat heeft er voor gezorgd dat veel kennis verloren is gegaan. Ik heb vanmorgen mijn rug lekker ingewreven met cannabiszalf met duivelsklauw en nu kan ik weer op mijn stoel zitten en wat werk doen. Natuurlijk voel ik wel wat, je krijgt nooit alles weg, maar het is draagbaar en gezond en dat is belangrijk.

"Het is krankzinnig dat een gedeelte van de bevolking het nog steeds op een rennen zet als ze wiet ruiken, deze mensen houden het probleem in stand."

Vroeger was een bong maar een vies ding uit een achterkamertje, vorige week zag ik iemand op een parkeerplaats met de deur van de auto open en de bong er naast, helemaal alleen. En dan denk ik dit had een gezellig en fijn moment moeten zijn en nu zit je daar alleen in een wereld van onbegrip ☹. Niet nodig en niet doen, het is je goed recht om je goed te willen voelen en het is krankzinnig dat een gedeelte van de bevolking het nog steeds op een rennen zet als ze wiet ruiken, deze mensen houden het probleem in stand. Je moet je zelf niet aan medicijnen laten dwingen. Medicijnen zijn bedoeld om de farmaceuten aan geld te helpen en niet om jouw te genezen, want een genezen mens is een verloren patiënt.

 

"Anderen van mijn leeftijd zitten achter de geraniums, ik zit achter de bongs en waterpijpen en wiet pijpen uit verschillende landen en wanneer een ander de fles wijn opentrekt, zoek ik een mooie uit en zet hem op tafel, want dat is mijn mooie en luxe rustmoment."

Er is geen geld te verdienen aan gezonde mensen, en daar kwam mijn tandarts van de week ook weer achter. Ik was een jaar niet geweest en kwam om een scheur in een oude vulling. Maar ze wilde toch graag even foto’s maken, want ze zou wat kunnen missen. Nou van mij mocht ze. Ik was ook wel benieuwd, maar helaas geen gaten en ook geen stiekeme. Voor wie het nog niet wist: cannabis is erg goed voor je gebit en ik ben het bewijs. Bijna 60 jaar een hagelwit gebit en alleen vullingen uit mijn tienerperiode waarin ik nog wat last had van ouder indoctrinatie en ik wat weinig cannabis gebruikte. Dit heb ik na deze periode ruimschoots goed gemaakt en mijn gebit is weer prima. En tegenwoordig heb je zoveel mooie bongs en waterpijpen dat ze gewoon een genoegen zijn om naar te kijken. Anderen van mijn leeftijd zitten achter de geraniums, ik zit achter de bongs en waterpijpen en wiet pijpen uit verschillende landen en wanneer een ander de fles wijn opentrekt, zoek ik een mooie uit en zet hem op tafel, want dat is mijn mooie en luxe rustmoment.

Ik gebruik een andere wiet voor dat soort momenten. Niet zozeer een pijnstiller, maar ook een waar je je beter door gaat voelen. Er zijn een hoop sativa’s die daar uitstekend geschikt voor zijn en ik kweek er elk jaar een paar in verschillende smaakjes, zodat ik wat te kiezen heb😉. En zo af en toe wat nieuws proberen is ook gewoon leuk, dat geld niet alleen voor je wiet maar ook voor de manier waarop je hem gebruikt. Wat nieuws kopen doet wonderen voor je humeur en als je er dan ook nog een lekker soortje mee kunt roken of verdampen dan is dat toch helemaal prachtig.

Ik had van de week ook zo’n moment dat ik dacht mijn olie doet niet genoeg, ik moet nieuwe maken(olie gaat wel achteruit in kracht als hij lang staat net zoals je cannabis), dus ik een pot van vorig jaar gepakt. Ik ruim het oude spul altijd eerst op, maar daar kwam veel te weinig af. Ik de olie weer terug gegooid en een pot met knipafval van de laatste oogst er bij gedaan, jawel daar kwam meer af. Dus de boel in een flesje gegoten en ongeveer een theelepel vol geknoeid, en je kent me he, wast not want not. Ik heb dat dus van het aanrecht afgehaald en naar binnen gewerkt. Gelukkig was dit na het avondeten en kon ik zonder al te veel op te vallen naar bed verdwijnen want oh wat viel die verkeerd. Ik ben echt bijna 15 uur zo stoned als een garnaal geweest. Het knipafval was redelijk potent en goed vers, wanneer het een dag in de olie zit is het ergste er wel af, maar deze eerste ronde poeh dat was effe geleden dat ik hem zo had hangen. En ik doe het de volgende keer zo weer, want je houd er niets aan over behalve een heerlijk nachtrust en een bijna pijnvrije dag.

Dus kom op achter die geraniums vandaan en ga mooie dingen met wiet doen. Ik zal eens een keer een lijstje met recepten delen waar je wat aan hebt in het dagelijks leven, in het kader van de geschiedenis en de kennis in stand houden. Je hoeft niet voor alles naar de huisarts, er is echt heel erg veel wat je zelf kunt genezen en wat ook veel beter is voor je gezondheid. Medicatie geeft vaak gewenning of een kortdurende oplossing. Je moet je lichaam niet ergens van af helpen, maar het helpen om er van af te komen. Je hebt een natuurlijk immuunsysteem, wees daar zuinig op, want als dat niet meer werkt houd het leven op en dat is toch niet de bedoeling. Blijf positief dus blijf wiet gebruiken.

Namens jullie potmamma, ga wat leuks voor jezelf doen, bijvoorbeeld een vers potje zalf maken of een fles wietolie, een gezonde geest zorgt voor een gezond lichaam.

Een dikke knuffel en tot de volgende keer.

 

potmamma

Potmamma

"Je zit nooit zonder wiet, je bent gewoon onderweg naar de volgende."