En zijn ze al droog?

wiet drogen

Wie zit zijn planten inmiddels droog te kijken, of heeft ze in de oven gelegd om te drogen, met als gevolg dat de hele buurt kwijlend voor de deur staat. ;-)

Wiet drogen

Dan zeg ik heb geduld want van een gortdroge plant komt niks goeds, dag aroma, dag lekker draaien en dag voor een groot gedeelte van de terpenen. Dus wat gaan we doen, afhankelijk van de luchtvochtigheid in huis (hygrometer doet wonderen), leg of hang je je planten zonder het schutblad en in het geval van alleen de toppen, netjes geknipt, in een droognet of zoals veel het doen aan een kleerhanger aan de waslijn. Na een periode van tussen de 10 en de 14 dagen zijn ze klaar(niet om te roken rustig aan) om in potten op een donkere plek te gaan (curen). Ja naar ze zijn toch droog, dan kan ik toch roken?. Ja dat kan maar ik kan me nog mijn eerste hijs herinneren en ik heb ongeveer een kwartier naar adem liggen happen nadat ik mijn longen er uit gehoest had. Toen wist ik niet dat dit kwam omdat dit snel gedroogde wiet was zonder curen. Als je voor je zelf begint te kweken loont het de moeite om te zoeken naar je sweetspot, ik laat ze gemiddeld tussen de 4 tot 6 weken in een dichte pot zitten voor ik er aan begin, wel elke week even de pot open doen(burpen) om eventueel opgebouwde vochtige dampen er uit te laten gaan. Zo af en toe een klein topje proberen mag natuurlijk ­čśë maar je zult merken dat het scherpe van je wiet af gaat en de smaak beter word als je, je wiet een poosje met rust laat. De plant kruimelt beter, laat zich beter mengen en draait dus ook beter, en geeft ook een vollere damp bij vapen enz. Je kunt de plant ook meteen van de plant in potten of zakken doen, maar dan wel elke dag even open en als ze erg nat zijn wel 2x. Ik ben geen voorstander van deze methode als je niet voldoende ervaring hebt. Vroeger eens heeeel lang geleden, heb ik gewerkt voor een bedrijf wat printplaten maakte, en daar stond dus ook een droogoven ^^, dat hebben we dus ook uit geprobeerd, het personeel wat de volgende dag binnen kwam vond de nieuwe inkt heel vreemd ruiken, en aan het eind van de werkdag werd er gevraagd of ze misschien wat van de verf mee konden krijgen voor wat kleine klusjes want dit kon nooit goed zijn voor een printplaat. Ik geloof dat ze niks door hadden ­čśŐ.

Toch mis ik het wel die tijd dat je nog gewoon een plant op je balkonnetje kon hebben zonder dat je verklikkende buren had, die alles gelijk bij justitie gingen melden. Mijn buren keken van boven naar beneden de tuin in en zeiden, goh buuf de boerenkool gaat goed he dit jaar. Kijk zo kan het ook. En met elkaar zaden uitwisselen en kruisen, en meedoen met wedstrijden, de mooiste, de grootste, de sterkste, we hadden er in die tijd allemaal gewoon lol mee. Toen was geluk 1 top groot. Het blijft in triest dat we zo ver als nu afgezakt zijn, en ik zal ook mijn hele leven dit plantje blijven verdedigen want een mooier medicijn is er niet.

Is cannabis de enige medicinale plant?

Is cannabis de enige medicinale plant? Nee hoor er zijn er gelukkig nog veel meer, en als cannabis een probleem is voor je dan kun je bij heel veel andere planten terecht, de planten geneeskunde noemen we fytotherapie, hierover zijn heel veel boeken, en ook verenigingen en tijdschriften. Al denk ik wel dat het zaak is om hier zo snel mogelijk zo veel mogelijk over te leren daar er voor steeds meer van deze medicijnen onomstotelijk wetenschappelijk bewijs word gevraagd en ze anders niet verkocht mogen worden. Een kleine greep uit planten en kruiden die bij verschillende kwalen gebruikt kunnen worden, en dan heb ik het alleen over planten die goed verkrijgbaar zijn en waarvan de werking al heel lang bekend is.

Een hele bekende is tijm (thymus vulgaris), heerlijk in de keuken maar ook een hele goede antioxidant, thee gezet met tijm en dan een flinke lepel honing er in doet wonderen voor je zere keel(eerst gorgelen dan doorslikken). Het ontsmet en verzacht en werkt bij veel aandoening op de borst. En wie kent niet de knoflook, werkt goed tegen vampieren ^^ maar verlaagt ook de bloeddruk en het slechte cholesterol, maar ook een griepje is er prima mee te behandelen. En wie kent niet de salie, word vaak gerookt met wat cannabis en lavendel, maar ook solo staat dit plantje garant voor een klein tripje, enige voorzichtigheid is dus geboden. Maar salvia heeft een uitdrogende werking, en werkt dus als mondspoeling goed bij aften, maar dames in de menopauze ­čśë dit kopje thee doet het ook goed tegen zweten en opvliegers. Ik doe er nog eentje en dan zeg ik ga een goed boek kopen en bij lezen voor wie geen cannabis kan of mag gebruiken, want er is zoveel meer. De meest bekende, in ieder geval voor mij is de Echinacea purpurea of rode zonnehoed, de plant voor je immuunsysteem, alles boven en onder de grond kan gedroogd of verwerkt worden in een tinctuur en werkt tegen alle winterkwalen en nog veel meer, en hij doet het ook uitstekend in de tuin, en ze staan bij mij samen met lavendel tussen de cannabis planten in als waardplant (houden insecten op afstand). Voor wie goed heeft gelezen, ziet dat ik allemaal planten heb benoemd die werken tegen winterkwalen, cannabis doet dit ook en meer, maar er zijn meerdere wegen die naar een goede gezondheid leiden. Mijn advies, bewandel ze allemaal. Maar omdat mijn stukjes hoofdzakelijk over de mooie wereld van de cannabisplant gaan, is dat waar me mee verder gaan en omdat deze plant zo mooi aansluit op ons lichaam ,wij hebben namelijk een Endocannabino├»den systeem en cannabis heeft een Fytocannabino├»den systeem, horen wij en dit plantje bij elkaar, samen met dit plantje kun je de balans in lichaam en geest herstellen. En dat is voor een gezond leven heel belangrijk.

Ik ga nog even wat potjes burpen en een kopje cannathee maken, en dan lekker onderuit met een goed boek. Ik wens jullie een rustige week toe, en als je klaar bent met al je werk, ga dan wat leuks voor jezelf doen, maak er een goede gewoonte van, gewoon iets helemaal voor jou waar jij plezier aan beleeft. Ik doe dit altijd op Zondag, gewoon iets wat niet lijkt op werken en wat helemaal voor mij is, vorige week heb ik zeep staan maken, met olijf en cannabis olie, helemaal voor mij. Ja je kunt zeep ook kopen maar ik heb een hele moeilijk huid en maak dus alles zelf, dan weet je wat er in zit, en dit plantje doet wonderen voor mijn velletje ­čśë.

potmamma

Potmamma

"Je zit nooit zonder wiet, je bent gewoon onderweg naar de volgende."