Een stukje geschiedenis - Waarom is cannabis nog steeds illegaal?

Een stukje geschiedenis - Waarom is cannabis nog steeds illegaal?

Dat cannabis illegaal is heeft niks met de medicinale kwaliteiten van dit plantje te maken, maar met al zijn andere kwaliteiten. Als we cannabis zouden gebruiken voor alles waar we het voor zouden kunnen gebruiken, dan hebben we een industriële atoombom. Potmamma licht dit toe met een stukje geschiedenis.

Waarom is cannabis niet legaal?

Dus waarom is cannabis nog steeds illegaal? Het is niet schadelijk voor de mens, het kweken kost weinig en de opbrengsten zijn groot. Ja maar wij hebben toch een gedoogbeleid? Nou al jaren niet meer hoor. Als je een plantje hebt staan en je word betrapt, ben je je plantje kwijt en misschien meer. Het gedoogbeleid is niet meer en niet minder dan een natte vinger. Ja 5 planten worden gedoogd tot iemand er last van heeft en dan dreigt huisuitzetting en een strafblad. Waar Nederland ooit groot in was zijn we nu een achtergebleven gebied. En ik moet me inhouden om hier niet hele politiek incorrecte dingen over te zeggen. Maar ik ga er van uit dat een ieder die mijn stukjes leest weet hoe ik er over denk. Dat cannabis illegaal is heeft niks met de medicinale kwaliteiten van dit plantje te maken, maar met al zijn andere kwaliteiten. Als we cannabis zouden gebruiken voor alles waar we het voor zouden kunnen gebruiken hebben we een industriële atoombom. Vele bedrijven zouden onderuit gaan, bedrijven in olie, in plastic en in chemie en wat dacht je van de kledingindustrie.

Vroeger draaide alles juist om hennep!

Het is vooral slechte of geen voorlichting over alles wat je met deze plant kunt doen, de rijken der aarde hebben er alles aan gedaan om misinformatie over cannabis te verspreiden en er zo voor te zorgen dat hun bedrijven hier niet aan onderdoor zouden gaan.

Wist je dat tot 1880 alle boeken van hemp papier werden gemaakt? Het was in Amerika ook lang legaal om je belasting te betalen met hemp namelijk van 1631 tot begin 1800. Het was zelfs zo erg in 1700 en 1800 dat als je weigerde om cannabis te telen je strafbaar was. Van 1763 tot 1769 kon je in Virginia zelfs in de gevangenis belanden voor het niet kweken van cannabis.

Wist je dat de naam canvas, je weet wel dat spul waar vroeger alle touw en zeilen van gemaakt werden de oud Nederlandse naam is voor cannabis? En tot 1820 werd bijna elk stukje stof of papier van hennep gemaakt. De eerste bijbels, landkaarten, de betsy ross vlag, de eerste versie van de declaration of independence waren van hemp gemaakt. Het eerste gewas wat in vele Amerikaanse staten gekweekt werd was hennep ,in 1850 produceerde Kentucky meer dan 40.000 ton hennep. Tot de 20e eeuw was hennep het gewas wat het meeste geld in het laatje bracht. De meeste schilders maakten hun kunst op hennep, en in 1916 voorspelde de Amerikaanse regering dat tegen 1940 alle papier en brandstof van hennep gemaakt zou worden en er geen bomen meer gekapt zouden hoeven worden. 1 hectare hennep is net zo veel als 2 hectare bomen, en hennep groeit een stuk sneller en goedkoper. Kwaliteit ’s verf en vernis werden gemaakt van hennepolie tot 1979. Henry Ford zijn eerste model T is gebouwd om op hennep benzine te kunnen lopen en ook het merendeel van de auto was gemaakt van hennep, sterker en duurzamer dan staal.

Als je dit alles zo leest dan zie je waar het probleem van nu uit is ontstaan. Maar hennep is nog steeds het minst vervuilende gewas met de grootste pulp opbrengst per m2 en als hennep in Amerika niet illegaal gemaakt was had het, het land uit de great depression kunnen halen. Maar ik denk dat de meesten van ons wel weten dat dit niet de bedoeling was. William Randolph hearst en zijn papierbedrijf, onderdeel van kimberly-Clark en Cleanex hadden grote belangen in de houtindustrie of roofbouw zo als wij dit noemen en als de hennepindustrie zou gaan floreren zou de prijs van hout papier in elkaar zakken en dat moest natuurlijk voorkomen worden.

Het moment dat hennep illegaal werd

In 1937 werd het patent om plastic te maken van olie en kolen door Dupont gedeponeerd en met hennep kon en kan dat niet (de keuken van moeder natuur) dus geld wat dom is maakt recht wat krom is. Als hennep toen was verkozen tot het gewas om alles van te maken was 80% van Dupont verdwenen. En dit was dus het moment om hennep illegaal te maken, en de naam Marihuana is geboren. Deze naam was bedoeld om het product een ander imago te geven, vanaf 1920 zat de slechte Marihuana in films en reclame spotjes om mensen voor het gevaar te waarschuwen, voornamelijk de kranten die gemaakt werden door de Hearst papier fabrieken zorgen voor vele negatieve publicaties .Alles werd geweten aan Marihuana, de auto ongelukken, moraal verlies en het werd de devils harvest genoemd. Er werd op deze manier gewerkt aan publiek support zodat er wetten aan gehangen konden worden ( wat verandert er weinig he).

Alles wat op het nieuws kwam of in de kranten stond werd geloofd en de bevolking begon te roepen om maatregelen, want als het in de kranten stond dan moest het toch waar zijn. Dus na wat politiek geschuif werd hennep in 1937 illegaal in Amerika, mensen zagen wel dat het hier ging om gewone hennep maar wel te laat. En de hele hennep industrie was om zeep geholpen, voornamelijk door Dupont die hier het grootste belang in had. Ze hadden hier niet alleen Amerika mee maar de hele planeet.

De enorme vervuiling waar we nu mee te maken hebben had voorkomen kunnen worden en hier aan zijn niet wij maar de rijksten der aarde schuldig.

Gebruik van hennep is goed voor de wereld

De enorme vervuiling waar we nu mee te maken hebben had voorkomen kunnen worden en hier aan zijn niet wij maar de rijksten der aarde schuldig. Landen zoals Afrika hadden enorm kunnen groeien als hennep legaal gekweekt had kunnen worden, want hennep groeit ook onder moeilijke omstandigheden en heeft minimale verzorging nodig. Vele jaren werd geroepen dat Marihuana agressie bevorderend was, in 1950 werd het tegengestelde geroepen namelijk dat je er zo rustig van zou worden dat militairen niet meer zouden willen vechten deze uitspraak kwam van senator McCarthy. En zo konden ze de regenwouden blijven kappen, de longen van onze aarde, en mocht hennep niet geweekt worden, en gewas dat meer teruggeeft aan de grond dan het er uit haalt.

Dit alles is terug te draaien als we weer hennep gaan kweken en stoppen met het gebruik van producten uit olie en steenkool. Natuurlijk kan biomassa de fossiele brandstof gemakkelijk vervangen, we hebben hernieuwbare energie nodig (ik ga geloof ik een nieuwe politieke partij oprichten Hemp4Future) en hennep kan dit zijn. Hennep als brandstof, geen benzine prijzen meer die per dag stijgen, geen plastic meer op olie basis maar plastic op hennepolie basis dit is namelijk WEL composteerbaar. Ook zijn er enorm veel voedsel producten die van hennep gemaakt kunnen worden, een groot gedeelte van de honger op de wereld zal verdwijnen als we weer hennep gaan kweken. Hennep zaden zijn een hele grote bron van proteïne en zijn ze cholesterol verlagend op een natuurlijke manier. En dan te bedenken dat Kentucky een wet had die het verbood om jeans te dragen want die werden gemaakt van hennep. De wereld is gek geworden, maar dat betekent niet dat je je daar bij aan moet sluiten, blij vertellen over wat dit plantje is en kan en hoe het door de mensen met het grote geld illegaal gemaakt is.

Als genoeg mensen de waarheid leren is onze planeet te redden, want zo ver gaat dit. Er word nog steeds geroepen dat als je een joint koopt dat je meehelpt om gangs en gang wars in stand te houden. NIET WAAR. De enigen die dit in stand houden zijn de rijken der aarde follow the money. De laats uitgebrachte commercial riep zelfs dat als je wiet koopt je terrorisme support, en dat terwijl wij wiet rokers de meest vreedzame op aarde zijn en genieten van het kweken en roken van ons plantje en hier vooral niemand mee willen lastig vallen of in de weg zitten. Een half miljoen doden per jaar door tabak, een half miljoen doden per jaar door alcohol en 0 doden door cannabis. Julie goeroe heeft gesproken  HEMP4FUTURE, steek er 1 op word ontspannen en word blij, en natuurlijke een dikke knuffel van jullie potmamma….en niet vergeten ga wat leuks voor jezelf doen, alleen voor jou en ga er van genieten. Tot de volgende keer en blijf het roepen he, niks mooiers en beter dan cannabis.

 

potmamma

Potmamma

"Je zit nooit zonder wiet, je bent gewoon onderweg naar de volgende."