De tweede pot-pourri

Jorge Cervantes

De groten der aarde deel 2, onze eigen Wernard Bruining, waar ik deel 1 over schreef, is cannabis ondernemer van het jaar 2020 geworden. In 2021 was dat Mariska van Putten. Wie het in 2022 gaat worden, moeten we nog heel op wachten.

 

Wernard Bruining - Cannabis ondernemer 2020

In een tijd waarin ondernemen op elke manier bijna onmogelijk wordt gemaakt, ging Wernard gewoon rustig aan door, met nieuw producten en nieuwe ideeën, en heeft hij tussendoor ook nog even meegewerkt aan de documentaire serie Cannabis. Ik heb het genoegen gehad een van deze opnames bij te wonen en wat is het belangrijk dat we blijven uitdragen wat een mooi product Cannabis is en wat heeft Wernard een prachtige kijk op de wereld waarin wij leven en hoe Cannabis hier op alle fronten een enorme bijdrage aan zou kunnen leveren. THE WAR ON DRUGS IS STILL ON, hoeveel mensen treft onnodig leed wat voorkomen had kunnen worden wanneer ze toegang hadden gehad tot Cannabis.

 

Mariska van Putten - Cannabis ondernemer 2021

Dé vrouw achter de Boerejongens coffeeshops, zadenbank Amsterdam Genetics en Supmedi CBD producten. De koningin van de cannabis volgens het Parool en the woman reinventing coffeeshops volgens Leafly, de grootste cannabis website ter wereld.

 

Cannabis ondernemer 2022?

Wie de cannabisondernemer van 2022 gaat worden weten we in december Cannabis Industrie Awards de bekendmaking zal doen.

 

"Cannabis is geen drugs"

Eenieder moet zelf kunnen bepalen hoe hij zijn lichaam geneest, jouw lichaam jouw leven en er is niemand die mag bepalen hoe jij!!! daar mee om gaat. Als jij voor je zelf hebt besloten nooit meer iets onnatuurlijks te willen gebruiken omdat jouw gezondheid voor alles gaat, dan is dit jouw keus, ik heb voor mijzelf die keus jaren geleden al gemaakt, ik slik nog geen paracetamol, en de laatste keer dat ik bij de huisarts kwam was dit voor een ander en de huisarts zei "heee een nieuw gezicht hier, dat zien we niet vaak", en toen heb ik uitgelegd dat ik hier al 20 jaar woon maar gewoon nooit ziek ben. Ik geloof dat ze water zag branden want dit kwam niet zo vaak voor. Ik heb het al eerder gezegd je bent wat je eet en alles wat je naar binnen werkt dat zie je aan de buitenkant en dit heeft gevolgen voor je gezondheid.

"Cannabis is geen drugs, het is een gift van moeder natuur die prachtige dingen kan doen voor je gezondheid en je humeur."

Kijk als jij vindt dat je elke dag een glas wijn moet drinken dan is dit geen punt en volkomen sociaal geaccepteerd, maar steek je elke dag een joint op en kom je hier voor uit dan ben je al snel een drugsverslaafde. Laten we eerlijk zijn de meeste drugs komen uit de apotheek en helaas zit Cannabis daar steeds minder bij want het wil nog steeds niet zo lukken met die staatswiet. Ik zou het wel dagelijks van de daken willen schreeuwen, Cannabis is geen drugs, het is een gift van moeder natuur die prachtige dingen kan doen voor je gezondheid en je humeur. Wat is het geweldig als je kunt doen wat je leuk vindt, er mensen mee kunt helpen en je gezin er mee overeind houdt. Dus ja ik kan het eenieder aanraden, kweek je eigen groenten en kruiden en zet er lekker hier en daar een mooi plantje tussen, want dan blijft zowel lichaam als geest gezond.

 

Tabaksvrij

Nog een mooi stukje nieuws, Coffeeshop Anna uit Purmerend is verkozen tot Coffeeshop van het jaar 2020, en in 2021 was dat coffeeshop Tourmalijn uit Tilburg en dat zijn een prachtige prestaties, zeker omdat alle producten nu tabaksvrij moeten zijn. Ik heb het zelf altijd een slecht idee gevonden om ons plantje te vermengen met iets waar je kanker van kunt krijgen dus ik ben helemaal voor dit nieuwe beleid. En echt waar je went er wel aan, gewoon je eigen blend maken van lekker geurige smaak wietjes, vast even soortjes voor mengen in potjes, een spicey oplifting potje voor smorgens , een mellow potje voor in de middag en dan een heerlijk verwarmend en slaapverwekkend potje voor in de avonduurtjes. Geloof me het zoeken naar de lekkerste ervaring is al geweldig om te doen, ook in de tuin kun je ze al op deze manier uitsorteren dan heb je er straks minder werk mee. Maar dan heb je straks dan ook een rij potjes staan waarvan iedere connaisseur gaat watertanden. Ja ons mooie plantje, we zouden er zoveel meer mee kunnen, wist je dat hennep de grootste consument van CO2 per hectare is? En dat het als brandstof onderdeel van een gesloten CO2 kringloop is? Zo zou je in warme landen elke 90 dagen een oogst kunnen draaien, zonder dat daar kunstmest of dure machines voor nodig zijn. Wat overblijft kan prima dienen als brandstof wat kappen van bomen weer tegengaat. Hennep gaat ook bodemerosie tegen en je kunt de restanten gewoon in de grond laten zitten als bodem bemester voor de volgende ronde. Is er iets wat dit plantje niet kan? Ja vast wel maar ik heb het nog niet bedacht.

 

Jorge Cervantes

Nog meer groten der aarde, gewoon mensen die tijdens hun leven een belangrijke rol hebben gespeeld in het verbeter van, of het legaliseren van, of het onderwijzen in alles wat met dit plantje te maken heeft. Voor mij is dat ook Jorge Cervantes de schrijver van de Marijuana Horticulture welke gaat over de binnen en buiten kweek van medische marijuana.

Het eerste wat je leest in zijn boek is een in memoriam van Steven McWilliams, die op het gebied van ons plantje er alles aan heeft gedaan om dit legaal te krijgen en die Maandag 11 juli 2005 op zijn 51 verjaardag zelfmoord heeft gepleegd, omdat hij de strijd niet meer aankon, hij had altijd pijn en was dag in dag uit bezig met het proberen om deze plant gelegaliseerd te krijgen, hij is er zelfs in 2003 voor in de cel beland, omdat hij illegaal kweekte. Deze man kon net zoals ik niet tegen chemische opiaten en had alleen baat bij cannabis, en staat dus zeer terecht ook op deze lijst, namaste dear friend, rest in peace. Maar om op de schrijver van deze growbible terug te komen, ook hij vecht al zijn hele leven om dit plantje voor iedereen bereikbaar te krijgen maar heeft daarbij ook een boek geschreven wat enorm diep in gaat op de kweek en alles wat daar mee samen hangt. Elke vraag die je ooit gesteld hebt wordt in dit boek behandeld. Hij beschrijft de hele levens loop van de plant en alles wat er goed en fout kan gaan. Ook is dit boek opgedeeld in kleurcodes wat het zoeken bijzonder prettig maakt. Alles wordt uitgelegd, voor binnen en buiten. Want ook al willen we allemaal graag buiten een plant van 2 meter kweken dit is niet voor iedereen weggelegd, dus wordt ook de binnen kweek meer dan uitgebreid behandelt, of je het nu in grond of in water wilt doen, alles staat er in inclusief voeding schema’s. En denk je ik wil graag een eigen plant kweken dan staat ook dit erin. Dit was niet zijn eerste boek, maar in mijn ogen wel zijn beste, het is denk ik het meest uitgebreide boek wat er te koop is, en als je de Engelse taal beheerst ook echt het beste. Ruim 450 pagina’s en 1120 foto’s zorgen dat je altijd een antwoord kunt vinden op je vraag. Jorge deelt in zijn boeken 30 jaar ervaring van over de hele wereld, hij heeft zelfs in Nederland gewoond om hier de Cannabis te bestuderen want elk klimaat kent zijn voor en tegens.

Dus genoeg te leren voor iedereen en ik raad je ook aan om dit te doen want anders sta je geheid een keer met tranen in je ogen te kijken naar een stervende oogst en heb je geen idee waarom. En ik vind je hoeft het wiel niet twee keer uit te vinden en de groten der aarde helpen ons hierbij. Ik ga er nog een keer voor zitten om een mooie wietboekenlijst samen te stellen die het voor iedereen mogelijk maakt om op een prettige manier zichzelf van zijn medicijn te kunnen voorzien, maar de belangrijkste tip hierin blijft ga vragen bij een oude rot in het vak want die heeft het allemaal al gedaan en gezien.

Namens jullie potmamma, ga wat leuks doen voor jezelf, vast een mooi wiet boek uitzoeken zodat je de donkere dagen voor kerstmis kunt doorbrengen met voorpret, of vast zaadjes uitzoeken die helemaal gaan passen bij jou en jouw situatie, of kooklessen op youtube opzoeken die alle maal over cannabis gaan ^^. En vergeet nooit denk aan jezelf want je bent het waard, wat een ander ook zegt want jij hebt niet voor niets een plaatsje op deze aarde gekregen, dus ga er wat moois mee doen.

Een dikke knuffel van mij en tot de volgende keer en ook al zie ik jullie niet jullie zijn voor mij allemaal even belangrijk.

 

potmamma

Potmamma

"Je zit nooit zonder wiet, je bent gewoon onderweg naar de volgende."