Cannabis, pot, ganja of gewoon de mooiste plant ter wereld - Deel 1

Cannabis, pot, ganja of gewoon de mooiste plant ter wereld - Deel 1

Het eerste deel uit een column-reeks van Potmamma, lees hier haar verhaal over het mooiste plantje ter wereld!

Mijn eerste aanraking met deze plant was absoluut minder prettig, zo ergens in de jaren 70, toen het voornamelijk hash was en iedereen in achtertuintjes bezig was met het kruisen van soorten om maar een zo hoog mogelijk thc gehalte te krijgen, was ik druk met punk zijn, inclusief veiligheid ’s spelden en scheermesjes, Blondie en de Nits 😉 en roken was toen heel normaal dus om nog punker te zijn heb ik daar een flinke klont hash in mijn samsonnetje gedraaid en die snel weg gerookt want ik vond het best smerig.

Zoooo was ik blij dat ik bij een vriend thuis was en niet in de buurt van het ouderlijk huis, want ik heb eerder gevaren maar zo zeeziek als dit was ik nog niet eerder geweest. Ik was er dus ook gelijk klaar mee, nooit meer (dacht ik).

Eenmaal volwassen en kindertjes en werk en leeftijd, had ik meer kwaaltjes dan ik op 1 hand of 2 tellen kon, en mijn zoon toen een jaar of 20 zei: mam wat dacht je van wiet? Uhh nou niks!  Hij stuurde mij het internet op en zei eerst lezen en dan zeggen of het je niks lijkt. Ik had al een poosje mijn zoon in de gaten gehouden, die rustigjes aan ook van alles probeerde en hij maakt het nog steeds goed, dus de stoute schoenen aan getrokken en gezegd tegen hem dat hij maar voor 50 euro moest gaan halen, dan ging ik olie maken. Ik had goed gekeken naar Wernard Bruining en Chef B die laatste is ons helaas ontvallen maar zijn leerzame lessen staan nog wel op youtube. Dus zo gezegd zo gedaan, ik ga het hele proces in 1 van de volgende columns bespreken. Mijn redelijk zwarte olie stond klaar om verdunt te worden, dus in een pannetje met heet water er rustig de juiste hoeveelheid olie bijgevoegd, goed doorgeroerd en vervolgens na afkoelen in een druppelfles gedaan, nadat ik de laatste resten van de lepel en het glaasje had afgelikt (een stuk minder smerig dan hash roken ).

De rommel opgeruimd (die tijd had ik gelukkig nog) en toen met een beker koffie even zitten. Er begon iets te kriebelen in mijn armen en benen en ze werden warm, ik kreeg hartkloppingen en had het wat benauwd (maar wernard had gezegd dat er nog nooit iemand aan dood was gegaan dus niks aan het handje), ik wilde opstaan om mijn koffie te pakken…….ik wilde opstaan om mijn koffie te pakken….uhhh, hoe dan.

Oke Chef B had het gezegd en wernard ook ,noooiiit de lepel aflikken, maar je moet alles een keer geprobeerd hebben behalve doodgaan, dus daar zat ik met een couch-lock deze eerste keer heeft 4 uur geduurd, het goede nieuws is dat het daarna niet meer gebeurde en dat ik lol gehad heb met die eerste keer (mijn zoon ook), geloof me ik heb hem terugbetaald , ik heb op deze website een prachte bong in een koffertje besteld, ik wilde graag alles hebben op cannabis mee te gebruiken, ik heb ook de volcano en een aantal pijpjes, maar zoonlief had een vriend op bezoek en zei zullen we dit een proberen en wees op de mooie glazen bong. Vriend hield ook wel van een snoepje dus waarom niet dit kan toch geen probleem zijn, dus zoonlief spitten in de voorraad van ma en naar boven gevlucht.

10 min later ga ik naar boven om te zien hoe de bong bevalt, zit mijn zoon daar wezenloos achter zijn bureau met bloeddoorlopen ogen en ik vraag (zo dom ben ik echt niet hoor 😉 ) wat is???? En het enige wat hij kon zeggen was WHITE en hij kroop van de stoel en ging op bed liggen. Meneer had de white widow gevonden, payback was mine ^^.

Tot de volgende keer en bedenk maar zo, je zit nooit zonder wiet, je bent gewoon onderweg naar de volgende.

 

potmamma

Potmamma

"Je zit nooit zonder wiet, je bent gewoon onderweg naar de volgende."